Εύκολες συνταγές

Συνταγή ρυζιού με αρνίσιο κρέας και φασόλια

Συνταγή με αρνί και ρύζι με φασόλια

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή με αρνίσιο κρέας και ρύζι φασολιών είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός από τρυφερό αρνίσιο κρέας, αρωματικά μπαχαρικά και θρεπτικά κουκιά. Οι χυμώδεις γεύσεις του καρυκευμένου κρέατος δένουν αρμονικά με το μυρωδάτο ρύζι και τη γήινη γεύση των κουκιών, δημιουργώντας ένα λαχταριστό πιάτο που θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για ένα πλούσιο γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ειδικές περιστάσεις ή όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα μοναδικό και γευστικό πιάτο με ρύζι.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Κρέας αρνιού, σε κύβους
500 γραμμάρια

Ρύζι μπασμάτι, ξεπλυμένο
2 φλιτζάνια

Φασόλια με κέλυφος
1 φλιτζάνι

Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1

Σελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4

Τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας

Κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Κόλιανδρος σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Κουρκουμάς σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Ξυλίκι κανέλας
1

Λοβοί κάρδαμου
4

Φύλλα δάφνης
2

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας

Φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή με αρνίσιο κρέας και ρύζι με φασόλια, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι
– Μπολ ανάμειξης
– Σουρωτή
– Ξύλινο κουτάλι
– Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε μαρινάροντας το αρνί. Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατεύουμε το κρέας αρνιού σε κύβους, τον κιμά, το τριμμένο τζίντζερ, το κύμινο σε σκόνη, τον κόλιανδρο σε σκόνη, τον κουρκουμά σε σκόνη, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κρέας με τα μπαχαρικά. Αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά για να βελτιώσετε τις γεύσεις.

  1. Όσο το κρέας μαρινάρεται, ετοιμάστε το ρύζι. Ξεπλύνετε το ρύζι μπασμάτι με κρύο νερό μέχρι να τρέξει καθαρό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν περίσσειας αμύλου και εξασφαλίζει αφράτους κόκκους ρυζιού όταν μαγειρεύονται.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

  3. Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέστε το μαριναρισμένο αρνί στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές, αφήνοντάς του να αποκτήσει μια πλούσια γεύση. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.

  4. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ξεφλουδισμένα κουκιά στην κατσαρόλα μαζί με το ξυλάκι κανέλας, τους λοβούς κάρδαμου και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε όλα μαζί, αφήνοντας τις γεύσεις να αναμειχθούν.

  5. Τώρα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε το ξεπλυμένο ρύζι μπασμάτι στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε απαλά το ρύζι με το κρέας και τα φασόλια, διασφαλίζοντας ότι κάθε κόκκος είναι επικαλυμμένος με τα αρωματικά μπαχαρικά.

  6. Ρίξτε τόσο νερό ώστε να καλύψει πλήρως το ρύζι. Η αναλογία νερού προς ρύζι πρέπει να είναι 1:1,5. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι. Αφήστε το ρύζι να μαγειρευτεί ανενόχλητο για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.

  7. Μόλις ψηθεί το ρύζι, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά με το καπάκι ανοιχτό. Αυτό το βήμα βοηθά τις γεύσεις να ενωθούν, με αποτέλεσμα ένα πιο γευστικό πιάτο.

  8. Αφραίνετε απαλά το ρύζι με ένα πιρούνι για να διαχωριστούν οι κόκκοι. Αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας, τους λοβούς κάρδαμου και τα φύλλα δάφνης.

  9. Μεταφέρετε το αρνίσιο κρέας και το ρύζι φασολιών σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με φρέσκο ​​κόλιανδρο. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή με αρνίσιο κρέας και ρύζι φασολιών είναι περίπου 40 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του μαριναρίσματος του κρέατος του αρνιού.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαρινάρει το κρέας αρνιού για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε οι γεύσεις να εισχωρήσουν στο κρέας.
– Ξεπλύνετε καλά το ρύζι μπασμάτι πριν το μαγειρέψετε για να αφαιρέσετε το περιττό άμυλο, με αποτέλεσμα ελαφροί και αφράτοι κόκκοι ρυζιού.
– Καραμελώστε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν για μεγαλύτερο βάθος γεύσης.
– Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα καλής ποιότητας με κλειστό καπάκι για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα και να αποτρέψετε τη διαφυγή ατμού.
– Αφήστε το ρύζι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά μετά το μαγείρεμα για να αναπτυχθούν περαιτέρω οι γεύσεις.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

| Θρεπτικό | Ποσό ανά μερίδα |

|—————–|——————–| Θρεπτικό | Ποσό ανά μερίδα |
|—————–|——————–|
| Θερμίδες | 350 |
| Πρωτεΐνη | 25 g |
| Υδατάνθρακες | 40 g |
| Λίπος | 10 g |
| Ίνα | 8 g |

*Οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το αρνίσιο κρέας και το ρύζι φασολιών, μεταφέρετέ το σε μια όμορφη πιατέλα. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκο ​​κόλιανδρο για έξτρα χρώμα και φρεσκάδα. Αυτό το πιάτο είναι ήδη ένα πλήρες γεύμα από μόνο του, αλλά αν θέλετε να το συμπληρώσετε με συνοδευτικά, μπορείτε να το σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα αγγουριού και ντομάτας ή μια πλευρά από γιαούρτι raita. Η δροσιά της σαλάτας ή της ράιτας θα εξισορροπήσει τις γεύσεις του γευστικού ρυζιού.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν υπάρχουν υπολείμματα, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το αρνίσιο κρέας και το ρύζι φασολιών μπορούν να αποθηκευτούν έως και 3 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, προσθέστε λίγο νερό στο ρύζι και ζεστάνετε το απαλά σε φούρνο μικροκυμάτων ή εστίες μαγειρέματος μέχρι να ζεσταθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το αρνί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητων βιταμινών (όπως η βιταμίνη Β12) και μετάλλων όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Παρέχει ενέργεια, υποστηρίζει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών και συμβάλλει στη συνολική υγεία.

Τα κουκιά προσφέρουν μια θρεπτική γροθιά, που περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά. Προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το ρύζι χρησιμεύει ως βάση υδατανθράκων, παρέχοντας ενέργεια στον οργανισμό. Το ρύζι μπασμάτι, συγκεκριμένα, είναι χαμηλό σε λιπαρά και έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες ρυζιού, καθιστώντας το κατάλληλη επιλογή για όσους παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με αρνίσιο κρέας και ρύζι με φασόλια, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Μαροκινό αρνί ταγιν με ρύζι
– Περσικό αρνί και ρύζι πιλάφι
– Ελληνικό αρνί και φασολάδα στιφάδο

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτή τη νόστιμη συνταγή με αρνίσιο κρέας και ρύζι με φασόλια προέρχεται από τη διάσημη κουζίνα της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Sami Tamimi έχουν διαδώσει τις γεύσεις και τα συστατικά αυτής της περιοχής στις γαστρονομικές τους δημιουργίες. Η καινοτόμος χρήση μπαχαρικών και φρέσκων συστατικών έχει εμπνεύσει πολλούς οικιακούς μάγειρες και σεφ να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν με αυτά τα ζωντανά και γευστικά πιάτα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button